در حالی که رئیس جمهور بایدن و پوتین در ژنو دیدار می کنند، فدرال رزرو جلسه سیاست گذاری دو روزه خود را که به عنوان یک گردهمایی مهم برای جهت گیری آینده بازار شناخته می شود و بنابراین فعالیت وال استریت را محدود می کند، به پایان می رساند، نفت خام دوباره بالاتر می رود و تورم انگلیس به سطحی بالاتر از پیشبینی ها می رسد.
۱- فدرال رزرو
آخرین جلسه سیاست دو روزه فدرال رزرو اواخر روز چهارشنبه به پایان می رسید و انتظار می رود بانک مرکزی نرخ بهره و خرید ماهانه اوراق قرضه را در سطوح فعلی بدون تغییر حفظ کند.
اما آنچه بازار واقعاً بدنبال آن است، سرنخ تفکر بانک در مورد تورم و کاهش محرک احتمالی است.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو و همکارانش طی چند ماه گذشته بسیار اصرار داشتند که هرگونه فشار تورمی گذرا خواهد بود و بانک مرکزی سیاست های پولی بسیار آسان خود را تا زمانی که بهبود اقتصادی قاطع نشود، حفظ خواهد کرد.
با این حال، با رشد سریعتر از حد انتظار تورم ایالات متحده و پیش بینی اقتصاد برای رشد سریع در دهه های گذشته، این سوال مطرح شده است که آیا بانک مرکزی باید همچنان نرخ بهره کوتاه مدت خود را نزدیک به صفر نگه دارد و بدون تغییر باقی بماند؟ برنامه گسترده خرید اوراق قرضه برای جلوگیری از عواقب اقتصادی از همه گیری در دست اجرا است.
داده های منتشر شده در روز سه شنبه نشان داد که شاخص عمده فروشی، فقط یک هفته پس از افزایش قیمت مصرف کننده به بالاترین سطح از سال ۲۰۰۸ رسیده است.
متیو رایان، تحلیلگر در Ebury، گفت: “سرمایه گذاران در جستجوی هرگونه نشانه ای هستند كه نشان می دهد بانك در حال بررسی سرعت خرید دارایی است. ما این احتمال را داریم که جروم پاول اظهار کند که هیئت مدیره بحث در مورد یک جدول زمانی را آغاز کرده است، اما اعلام رسمی تا اواخر سال بعید به نظر می رسد.”
همچنین “طرح نقطه” FOMC مورد توجه قرار خواهد گرفت که پیش بینی نرخ بهره مورد نظر سیاست گذاران را به صورت گرافیکی نشان می دهد. هفت نفر از ۱۸ مقام در ماه مارس افزایش نرخ ۲۰۲۳ را تجربه کردند و به نظر می رسد تعداد انگشت شماری از اعضای رأی دهنده پیش بینی های خود را ارتقا دهند.
در مجموع، طبق گفته سرمایه گذار میلیاردر پل تودور جونز، این جلسه از پربیننده ترین جلسات FOMC خواهد بود.
۲- بازار سهام قبل از به روزرسانی بانک فدرال، آرام دنبال می شود
پیش از اعلام آخرین اظهارات فدرال رزرو در مورد چشم انداز اقتصادی کشور، سهام ایالات متحده در چهارشنبه مخلوط و در محدوده معاملات گسترده آغاز می شود.
تا ساعت ۱۴:۵۰ معاملات آتی داو جونز ۵۰ واحد یا ۰٫۲٪ افت کرد، معاملات آتی S&P 500 با ۰٫۱٪ کاهش و معاملات آتی Nasdaq 100 نیز با ۰٫۱٪ صعود روبرو شد.
وال استریت در جلسه معاملات روز سه شنبه از سطح رکورد عقب نشینی کرد و S&P 500 پس از رسیدن به بالاترین رکورد در اوایل روز ۰٫۲٪ پایین تر بسته شد. تراشه آبی Dow Jones 0.3٪ افت کرد در حالی که Nasdaq Composite با تکنولوژی کم عملکردی نداشت و ۰٫۷٪ افت کرد.
سرمایه گذاران احتمالاً تا قبل از اعلام بانک فدرال تمایلی به فشار جدی بازار در هر دو جهت نخواهند داشت.
آژانس رتبه بندی فیچ اواخر روز سه شنبه پیش بینی رشد خود را برای ایالات متحده لغو کرد، اکنون شاهد رشد تولید ناخالص داخلی ۶٫۸٪ در سال ۲۰۲۱ از ۶٫۲٪ است.
تحلیلگران فیچ در یک یادداشت گفتند: “اثر محرک مارس ایالات متحده واضح تر شده است، از جمله مشارکت آن در رونق هزینه های ماندگار مصرف کننده در ایالات متحده، که اکنون ۳۰٪ بالاتر از سطح قبل از همه گیری است.”
اواخر روز چهارشنبه، داده های مربوط به شروع مسکن و مجوزهای ساخت برای ماه مه ارائه می شود.
در اخبار شرکت ها، سهام اوراکل (NYSE: ORCL) پس از پیش بینی سود سه ماهه فعلی سازنده نرم افزار تجاری ، تقریباً ۵٪ در معاملات پیش از بازار سقوط کرد.
۳- ملاقات بایدن و پوتین
جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه قرار است اواخر روز چهارشنبه در ژنو دیدار کنند و انتظارات برای دستیابی به موفقیت در اولین دیدار خود از زمان روی کار آمدن بایدن کم است.
پس از الحاق روسیه در سال ۲۰۱۴ از اوکراین، مداخله آن در سوریه در سال ۲۰۱۵ و اتهامات ایالات متحده – که توسط مسکو رد شد – از دخالت در انتخابات ۲۰۱۶ که دونالد ترامپ را به کاخ سفید آورد و بایدن که اوایل سال جاری در مصاحبه ای پوتین را “قاتل” خواند، روابط بین دو طرف طی چند سال گذشته به شدت سقوط کرده است.
با این وجود، بحث های زیادی وجود دارد.
حملات Ransomware توسط مجرمان مرتبط با روسیه اخیراً دو بار زیرساختهای مهم آمریكا را هدف قرار داده است و بایدن همچنین مشتاق خواهد بود كه در مورد مشاركت روسیه در اوكراين و بلاروس و همچنين سوريه بحث كند.
وضعیت پیرامون الکسی ناوالنی، منتقد کرملین و به طور کلی حقوق بشر، و همچنین تبادل احتمالی زندانیان نیز احتمالاً در دستور کار خواهد بود.
یکی از زمینه هایی که می تواند در آن توافق شود، استفاده از سلاح های هسته ای است که هر دو طرف مشتاق هستند که در مورد کنترل تسلیحات برای اطمینان از روابط پایدار بین نظامیان خود و همچنین محدود کردن هزینه ها صحبت کنند.
دیمیتری ترنین، مدیر کارنگی گفت: “به معنای مثبت، اصلی ترین اقدام از نشست ژنو این خواهد بود که ایالات متحده و روسیه از نظر جسمی ضربه نخواهند دید، بنابراین از یک برخورد نظامی جلوگیری می شود.”
۴- نفت خام دوباره تقویت می شود. رکود موجودی کالا در ایالات متحده
قیمت نفت خام روز چهارشنبه،با کاهش ذخایر و تقویت تقاضا پنجمین افزایش متوالی خود را نشان داد.
تا ساعت ۱۴:۵۰، نفت خام ایالات متحده با ۰٫۲٪ افزایش به ۷۲٫۲۳ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که Brent با ۰٫۲٪ افزایش به ۷۴٫۱۱ دلار رسید.
انتشار اواخر جلسه قبلی سهام نفت خام ایالات متحده از انستیتوی نفت آمریکا بود که نشان می داد چیزی بیش از ۸٫۵ میلیون بشکه برای هفته منتهی به ۱۱ ژوئن، به روند روز چهارشنبه کمک کرد.
داده های تأمین نفت خام از اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده در اواخر روز منتشر می شود و اگر سازمان رسمی کاهش مشابه موجودی کالا را ثبت کند، بیشترین کاهش از ژانویه است.
بازارهای نفت خام امسال بیش از ۴۰ درصد سود داشته اند، زیرا برنامه های واکسیناسیون افزایش یافته به بسیاری از کشورهای غربی اجازه دهد محدودیت های Covid-19 خود را لغو کنند و در نتیجه اقتصاد جهانی بهبود یابد.
ارگانهای کلیدی، مانند آژانس بین المللی انرژی و سازمان کشورهای صادرکننده نفت ، پیش بینی کرده اند که تقاضای جهانی نفت در نیمه دوم سال جاری مجدداً بهبود یابد. با این حال، هنوز قابل بحث است که این افزایش قیمت نفت می تواند تا چه حد پیشرفت کند.
گلدمن ساکس اوایل ماه جاری یادداشتی صعودی ارائه داد و در مورد نفت ۸۰ دلاری در اواخر امسال صحبت کرد.
تحلیلگران ING در یادداشتی گفتند: “اگر این قدرت تا اوایل ماه آینده پایدار بماند، احتمال توافق OPEC در مورد افزایش تولید تهاجمی هنگام رسیدن آنها در اول ژوئیه را افزایش می دهد.”
“حتی پس از در نظر گرفتن افزایش عرضه ۲٫۱ میلیون بشکه ای بین ماه های می و ژوئیه، اوپك پلاس هنوز هم تقریباً ۶ میلیون بشکه بر در روز عرضه برای بازگشت به بازار دارد كه باید بیش از حد انتظار تقاضای ماههای آینده را جبران كند.”
۵- افزایش فشار تورم بر روی بانک مرکزی اگلستان
فدرال رزرو تنها بانک مرکزی نیست که نسبت به سطوح بالای تورم دلهره دارد. ایسلند با تشدید سیاست هایش در ماه مه، جنبش را در غرب اروپا آغاز کرد، در حالی که در شرق شرقی روسیه نیز نرخ ها را افزایش داده و به نظر می رسد لهستان، مجارستان و جمهوری چک نیز به زودی این روند را دنبال کنند.
بانک های مرکزی در نیوزیلند و کره جنوبی هر دو هم زمان سیاست پولی اضطراری را اعلام کرده اند.
فشارها بر روی بانک انگلیس نیز در حال افزایش است، زیرا تورم به طور غیرمنتظره ای در ماه مه به بالاتر از هدف ۲٫۰٪ خود رسید و با باز کردن اقتصاد کشور پس از انسداد ویروس کرونا، ۲٫۱٪ رسید.
بانک مرکزی گفته است که انتظار می رود تورم در پایان سال جاری میلادی همزمان با بازگشایی اقتصاد پس از انسداد ویروس کرونا و افزایش قیمت جهانی نفت، ۲٫۵ درصد باشد.
با این حال، تورم اصلی، که شامل قیمت مواد غذایی، انرژی و سایر اقلام فرار نیست، در ۱۲ ماه منتهی به ماه مه به ۲٫۰٪ افزایش یافت.
اواخر هفته گذشته ، اقتصاددان ارشد بانک انگلیس، اندی هلدان گفت که اقتصاد انگلیس در حال حاضر “در حال باندبازی” است و ممکن است لازم باشد بانک مرکزی برای کنترل تورم، محرک پولی را لغو کند.