در اینجا مواردی که باید در بازارهای مالی در روز پنجشنبه، ۱۹ مه بدانید، امده است:
خلاصه:
ترس از رکود ممکن است ، بازار سهام ایالات متحده را به سمت ضررهای جدید سوق دهد و داده های مربوط به ادعاهای بیکاری، فروش خانه های موجود و فعالیت های تولیدی ممکن است بازار را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد. بازده اوراق قرضه در حال کاهش است زیرا ترس از رکود بر ترس از تورم پیشی گرفته است، در حالی که گزارش های جدید بر گمانه زنی ها اضافه کرده است که امسال با نرخ بهره مثبت در منطقه یورو به پایان خواهد رسید. سریلانکا اولین بدهکار دولتی شد که در سال ۲۰۲۲ ورشکست شد
۱-وضعیت آشفته بازار سهام
به نظر میرسد سهام ایالات متحده در افتتاحیه افت روز چهارشنبه را افزایش میدهد و نمیتواند ترس از کند شدن رشد و حتی رکود احتمالی ناشی از درآمد ضعیف این هفته از خردهفروشی را از بین ببرد.در طی دو سال گذشته، حاشیه سود محرک اصلی نرخ تورم ایالات متحده بوده است، و از این رو که بازارها به این فکر می کنند که نرخ تورم پایین تر چه معنایی دارد، ممکن است نیاز به ارزیابی مجدد در مورد ارزش گذاری سهام داشته باشند.تا ساعت ۱۴:۴۵ به وقت ایران معاملات داوجونز ۴۱۷ واحد یا ۱٫۳ درصد کاهش یافت، در حالی که معاملات S&P 500 به میزان مشابهی کاهش یافتند و معاملات نزدک ۱۰۰ با افت ۱٫۴ درصدی کاهش یافتند.
این امر Dow و S&P را در مسیری قرار می دهد که به پایین ترین حد خود در ۱۴ ماه گذشته قرار گیرد و نزدک نیز به پایین ترین سطح خود در ۱۸ ماه گذشته برسد.
۲-گزارش تولید فلادلفیا و ادعاهای بیکاری و فروش خانه های موجود سر رسیده است.
تقویم اقتصادی کاملاً میتواند شوکهای تازهای را به بازارها ، با ادعای بیکاری هفتگی، فروش خانههای موجود در ماه آوریل و نظرسنجی تجاری ماهانه فدرال رزرو فیلادلفیا وارد کند.
شاخص تولید Empire State manufacturing index و کاهش اعتماد سازندگان مسکن و مسکن در ماه آوریل هر دو برای امار امروز بد هستند.موعد انتشار تولیدات فیلادلفیا و مطالبات بیکاری در ساعت ۱۷:۰۰ به وقت ایران ، در حالی که داده های فروش خانه در ساعت ۱۸:۳۰ اعلام میشود .با توجه به رابطه دیرینه بین حاشیه سود و از کار افتادگی ، هشدار بخش خردهفروشی ممکن است به این معنا باشد که ادعاهای اولیه بیکاری به زودی در روند فعلی خود در حدود ۲۰۰۰۰۰ اغاز میشود.
Kohl’s (NYSE:KSS)، BJ’s Wholesale Club (NYSE:BJ) و Canada Goose (NYSE:GOOS) قرار است گزارش درامدی خود را ارائه دهند.
۳-بازده اوراق قرضه کاهش می یابد زیرا ترس از رکود بر ترس از تورم غلبه می کند.
اگر نشانه ای میخواهید مبنی بر اینکه سرمایهگذاران از رشد بیشتر میترسند تا تورم، به بازار اوراق قرضه نگاهی بیندازید.بازدهی در روز چهارشنبه به شدت کاهش یافت و به دنبال خریدهای مطمعن ، در مقابل پسزمینه اظهارنظرهای مقامات فدرال رزرو که همگی به روشهای مختلف میگفتند، آماده افزایش نرخهای بهره بالاتر برای پایین آوردن تورم هستند.
تا ساعت ۱۴:۵۰ به وقت ایران، بازده اوراق ۲ ساله خزانه داری چهار واحد کاهش یافت و به ۲٫۶۲ درصد رسید، در حالی که بازدهی ۱۰ ساله در پایین ترین سطح سه هفته اخیر ۲٫۸۳ درصد بود.
بازده اوراق قرضه بلندمدت منطقه یورو نیز در میان گزارشهای تازه مبنی بر تمایل بانک مرکزی اروپا به افزایش سه بار نرخ بهره قبل از پایان سال کاهش یافت. یورو نیز کمی بالای ۱٫۰۵ دلار ثابت ماند.
۴-سریلانکا ورشکست میشود.
سریلانکا رسماً بدهی خارجی خود را پرداخت نکرد و تحت تأثیر شوک های خارجی متوالی و سوءمدیریت اقتصادی که این کشور را با کمبود گسترده مواد غذایی و انرژی و تورم افسارگسیخته مواجه کرده است، قرار گفت. رئیس بانک مرکزی در یک نشست توجیهی گفت که تورم قرار است به اوج خود در حدود ۴۰ درصد برسد.
این کشور جنوب آسیایی اولین کشوری است که در دو سال اخیر رسماً نسبت به بدهی خود اعلام ورشکستگی کرده است، اما با توجه به شوک افزایش قیمت جهانی غذا و انرژی، بعید است که آخرین کشوری باشد که در سال ۲۰۲۲ این کار را انجام دهد.
این کشور در حال حاضر مذاکرات تجدید ساختار بدهی را با صندوق بین المللی پول آغاز کرده است. پیشرفت آنها تا حد زیادی به نگرش چین بستگی دارد که بانک های دولتی آن بزرگترین طلبکاران مستقیم کشور هستند. با توجه به وابستگی این کشور به مواد غذایی و نفت خارجی، این اخبار تصمیمات بانک مرکزی مصر را بعداً مورد توجه قرار می دهد.
۵-نفت با ترس از چشم انداز تقاضا افت می کند
قیمت نفت خام در میان ترس گسترده از رشد جهانی کاهش یافت. اخبار مبنی بر اینکه چین در حال مذاکره با روسیه برای خرید نفت برای ذخایر استراتژیک خود است نیز بر قیمتها تأثیر گذاشت، تا جایی که نشان میدهد عرضه روسیه به طور کامل در بازارهای جهانی از بین نخواهد رفت.
این عقیده همچنین حول محور این ایده که بسته تحریمی پیشنهادی اتحادیه اروپا به هیچ وجه پایان کل صادرات روسیه به اروپا را به همراه نخواهد داشت و خریداران اروپایی را مجبور میسازد که کمبود عرضه کمتری را پوشش دهند، تقویت میشود.تا ساعت ۱۵:۰۰ به وقت ایران، قیمت نفت خام آمریکا با ۱٫۶ درصد کاهش به ۱۰۵٫۳۶ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام برنت با ۱٫۲ درصد کاهش به ۱۰۷٫۸۵ دلار در هر بشکه رسید.